Añadir a Favoritos
Contacto
Inicio
IVAC
Presentació
PROGRAMA
INFORMACIÓ
PREMSA
A MÉS...
CRÒNICA ACTIVITATS
Crònica dilluns 10
Crònica dimarts 11
Crònica dimecres 12
Crònica dijous 13
Crònica divendres 14
PROGRAMA DIARI
Lloc: MuVIM - C/. Quevedo, 10 · 46001 València
DILLUNS 10
La renovació de la indústria davant l’era audiovisual: producció, distribució, exhibició


09:00h. Lliurament de la documentació.

9'30 h. Inauguració de les jornades a càrrec de Francisco Molina (Subdirector del MuVIM), José Luis Rado (director de l’IVAC-La Filmoteca) i els directors de les jornades, José Antonio Hurtado i Carlos Losilla..

10'00 h. Conferència inaugural a càrrec de Carlos Losilla.

11'15 h. Conferència. Els nous paràmetres de la producció, la distribució i l’exhibició. Mariel Guiot (productora i distribuïdora).

13'00 h. Conferència. TV i cinema: un enteniment necessari, un maridatge complicat. Salvador Augustin (Director de Programes i Director de Planificació de Producció de TVE fins al 2006).

16'30 h. Taula redona. De la producció a l’exhibició. Amb Francisco Martínez (representant de la Federación de Asociaciones de Productores Audiovisuales Españoles / FAPAE), Jean-Pierre Gardelli (Bodega Films); Paco Poch (Mallerich Films) i Miguel Morales (Wanda Vision; representant de l’Asociación de Distribuidores Independientes Cinematográficos / ADICINE). Moderador: Antonio Llorens (programador dels cinemes Babel-Albatros).

18'30h. A tres bandes. Exhibició i noves tecnologies: renovar-se o morir. Amb Enrique Pérez (cines Verdi), Rodrigo Ruiz Tarazona (director general de Technicolor España) i Francisco Lafuente (Proyecson). Moderador: Pablo Hernández.

www.lafilmo.com/joinac/pagina.php?reg=3&seccion=21
Lloc: MuVIM · C/. Quevedo, 10 · 46001 València
DIMECRES 12
Política i difusió cultural: festivals, filmoteques, museus...
10h. Conferència. Els festivals: present i futur. Roberto Cueto (comité de selecció del Festival Internacional de Cine de Donostia-San Sebastián).
 
11’15h. Conferència. La difusió del cine en canals alternatius. Gonzalo de Lucas (programador de Xcèntric - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona / CCCB). 

13h. A tres bandes. Filmoteques: noves polítiques de programació. Amb Catherine Gautier (adjunta a la direcció de la Filmoteca Española), Jaime Pena (cap de programació del Centro Galego de Artes da Imaxe / CGAI) i José Antonio Hurtado (cap de programació de l’Institut Valencià de Cinematografia / IVAC). Moderador: Carlos Losilla.
 
16’30h. Taula redona. Models de difusió: festivals i altres àmbits. Amb Javier Martín (programador del Forum des Images de París), Domènec Font (director de la Mostra Internacional de Cinema Europeu Contemporani / MICEC), José Luis Cienfuegos (director del Festival Internacional de Cine de Gijón), Montse Martí (directora del Digital Barcelona Film Festival / DiBa) i Carlos R. Ríos (codirector del Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona / BAFF, programador de CineAmbigú). Moderador: Antonio Santamarina (gerent del cinema Doré - Filmoteca Española).
Lloc: MuVIM · C/ Quevedo, 10 . 46001 València
DIMARTS 11
Universitats i escoles. Formació de nous espectadors i nous creadors
10h. Conferència. D’allò que el cine ensenya i aprén a l’escola. Núria Aidelman (codirectora del projecte experimental de tallers de cinema Cinema en curs).

11’15h. Conferència. Els estudis universitaris. Santos Zunzunegui (Universidad del País Vasco).

13h. Conferència. Les escoles, espais de formació professional. Joan Álvarez (director gerent de la Fundación para la Investigación del Audiovisual / FIA-UIMP).

16’30h. Taula redona. Models d’ensenyament. Amb Mercè Coll (Drac Màgic), Josep Maria Català (Universitat Autònoma de Barcelona), Javier Marzal (Universitat Jaume I de Castelló) i Isabel Alba (directora del projecte educatiu Detrás de la cámara). Moderador: José Antonio Palao (Universitat Jaume I de Castelló).

18’30h. A tres bandes. Entre els estudis acadèmics i l’escola professional. Amb Domènec Font (Universitat Pompeu Fabra de Barcelona), Salvador Augustin (director d’estudis de l’Escuela de Cinematografía y del Audiovisual de la Comunidad de Madrid / ECAM) i José Enrique Monterde (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya / ESCAC). Moderador: Juan Miguel Company (Universitat de València).

20h. Presentació del DVD 10 de 10, compost per documentals realitzats en el Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona, a càrrec de Josep Maria Català i Jorge Tur.  Projecció de dues de les obres: De función (Jorge Tur) i Ver a oscuras (Irene Nadal).

Lloc: IVAM · C/ Guillem de Castro, 118 · 46003 València
DIJOUS 13
Al voltant dels creadors
9’30h. Projecció. Uno de los dos no puede estar equivocado (2007), de Pablo Llorca. Conversa posterior entre el director i Carlos Losilla. 

Creadors en curt
12h. Projecció. Selecció de curtmetratges dels cineastes que intervenen en la taula redona.
13’15h. Taula redona. Tendències i perspectives del curtmetratge. Amb Isaki Lacuesta, Javier Rebollo, Koldo Almandoz i Eduardo Guillot. Moderador: Pedro Medina (director del Festival Internacional de Imagen Animada / Animadrid).

16.30h. Cara a cara. Allò vell i allò nou: alternatives als canals de difusió tradicionals. Amb Francesc Picó (Canal 9 RTVV) i Daniel Gascó (crític cinematogàfic i especialista en DVD). Moderador: Alejandro G. Calvo (crític cinematogràfic).

18’00h. A tres bandes. Creació  i propietat intel·lectual en l’era tecnològica. Amb José Luis Borau (president de la Sociedad General de Autores y Editores / SGAE), Rosana Pastor (actriz) i Carmenchu Buganza (advocada, Universitat de Barcelona). Moderadora: Eulàlia Iglesias (periodista especialitzada en cinema i audiovisuals).
Lloc: MuVIM · C/. Quevedo, 10 · 46001 València
DIVENDRES 14
La crítica i la teoria davant l’espill
10h. Conferència. Les noves pantalles i l’espectador. Vicente Domínguez (Universidad de Oviedo). 

11’15h. Conferència. El cinema contemporani: tendències i desafiaments. Javier Hernández (Universidad Europea de Madrid).

 13h. Conferència. La crítica i les revistes de cinema. Eugenio Renzi (Cahiers du cinéma).

16’30h. Taula redona. La crítica espanyola en la cruïlla. Amb Manuel Yáñez (Tren de sombras), Quim Casas (Dirigido por...), Álvaro Arroba (director de Letras de cine), Vicente Benet (redactor en cap d’Archivos de la Filmoteca) i Carlos F. Heredero (director de Cahiers du cinéma-España). Moderadora: Áurea Ortiz (Universitat de València).

18’30h. A tres bandes. El cinema als mitjans. Gregorio Belinchón (El País), Juan Zavala (programa Lo que yo te diga, cadena SER) i Félix Piñuela (director del programa Versión Española, La 2). Moderador: Àngel Quintana (El Punt, La Vanguardia).

20h. Cloenda de les Jornades. Amb la presècia de Fernando Lara, director general de l’Instituto de Cinematografía y de las Artes Audiovisuales (ICAA).
Acte Inaugural de les JOINAC
Mariel Guillot i Carlos Losilla
Francisco Martínez, Jean-Pierre Gardelli, Paco Poch i Miguel Morales
Núria Aidelman y Carlos Losilla
Joan Álvarez i José Antonio Hurtado
Salvador Agustín, Domènec Font, J.M. Company i José Enrique Monterde
Gonzalo de Lucas i Carlos Losilla
José A. Hurtado, Carlos Losila, Catherine Gautier i Jaime Pena
Jordi Batlló, José A. Hurtado i José Luis Rebordinos
Isaki Lacuesta, Koldo Almandoz y Pedro Medina
Carmenchu Buganza, Eulàlia Iglesias, Rosana Pastor i José Luis Borau
Quim Casas, Vicente Benet, Áurea Ortiz, Manuel Yáñez i Álvaro Arroba
José A. Hurtado, Fernando Lara i Carlos Losilla
 © IVAC - La Filmoteca · INSTITUT VALENCIÀ DE CINEMATOGRAFIA RICARDO MUÑOZ SUAY · TEL: 96 353 93 00 · FAX: 96 353 93 33